Grote kans dat je zelf het bewijs hebt ervaren. Als je iets wegdoet heb je het waarschijnlijk volgende week nodig.

Vol enthousiasme heb je je kledingkast opgeruimd, er is heerlijk veel ruimte ontstaan. Er hangt een frisse energie in en rond je kledingkast. Er is ruimte voor nieuwe kledingcombinaties en mogelijkheden.
Maar de week erna komt er in-die-zee-van-ruimte opeens de gedachte aan dat shirtje naar boven. Dat shirtje waar je aan twijfelde en toch maar op de ‘weg-stapel’ hebt gelegd. Nu zie je opeens dat het zo goed zou passen bij de broek die je aan hebt.

Zie je wel…

Shirtje als je ex-partner
Wat nou als je dat shirtje ziet als je ex-partner. Op een gegeven moment heb je besloten uit elkaar te gaan. De relatie haalde niet het beste bij je naar boven.

Ook na de beëindiging van de relatie kun je nog af en toe twijfelen misschien, of je wel de goede keuze gemaakt hebt. Maar uiteindelijk ben je vaak blijer met je nieuwe partner (of geen) en met jezelf.

Dat je het shirtje hebt opgeruimd kun je zien als liefdevolle actie naar jezelf. Je voelde dat het niet meer bij je paste. En het is fijn kleren te dragen die het beste in je naar boven halen (ook als dat een huispak is waar je meesterlijk in kan ontspannen thuis). Door het shirtje weg te doen heb je ruimte gemaakt voor wat wel bij je past. Het nieuwe is er misschien niet meteen, maar er is nu wel ruimte om te ontvangen doordat je hebt gekozen.