JE HUIS ALS SPIEGEL, Wat zegt mijn huis dan over mij, en waarom zou ik dat willen weten?

Verandering, daar had ik een groot VERLANGEN naar. Want zoals mijn leven liep kwam ik voor mijn gevoel niet uit de verf. Laat staan dat er veel plezier of ontspanning was. Er moest dus iets veranderen, maar ja, wat dan? En dan nog de angst óm iets te veranderen, als je het al niet zo goed weet.

Ik miste een houvast om keuzes te durven maken.
Ik was altijd al veel met mijn huis bezig, maar op dat moment heb ik besloten mijn huis als leidraad te gaan gebruiken. En dat doe ik nu nog. Want laten we eerlijk wezen, een perfect huis bestaat niet. Elke keer als er iets niet lekker loopt in mijn huis, zie ik dat symbolisch terug bij mijzelf. Door te gaan opruimen of heel bewust met de spullen aan de gang te gaan, wordt steeds duidelijk wat aandacht vraagt aan mij.

JE HUIS ALS SPIEGEL is ontstaan na het opruimen van mijn zolder, dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken. Op mijn zolder lagen namelijk nogal wat verwachtingen en teleurstellingen. Het lag onder andere vol met spullen uit mijn studietijd aan de kunstacademie. Allemaal schilderijen, tekeningen en foto’s die ik stuk voor stuk bij langs gegaan ben. Om er vervolgens achter te komen dat ik vasthield aan een verwachting dat dat mijn werk zou ‘moeten’ zijn. En daarbij de continue druk voelend van teleurstelling over jezelf omdat dat niet lukt. Ik zat mezelf dus al jaren tegen te werken en dat kost heel veel energie. Ik heb op die zolder echt ervaren, losgelaten en plaats gemaakt voor de dingen die wel werkten.

Het gevolg was dat ik heel veel ruimte, rust en blijdschap voelde. Er was nieuwe ruimte ontstaan om keuzes te maken die nu bij mij passen. En geen keuzes gemaakt vanuit het verleden. Want opruimen zorgt ervoor dat je een omgeving voor jezelf creëert die je steunt, helpt en blij maakt.

Met JE HUIS ALS SPIEGEL help ik nu andere mensen met opruimen. Ik help ze om fysiek hun gedachten te ordenen, zodat je weer energie, ruimte en rust kan ervaren en je je weer kan focussen op wat jouw voedt.

Welke kamer in jouw huis trekt je aandacht? En wat in die kamer weerthuist hoe jij graag je leven zou willen leven, en wat niet?