Over

Mijn naam is Wietske Kraak en ik woon met mijn partner en 2 kinderen in Eelde-Paterswolde, een dorp onder de rook van de stad Groningen.
Als kind haalde ik al kasten leeg om ze weer opnieuw in te delen. Dit was voor mij spelen.

Na mijn studie aan de kunstacademie heb ik diverse dingen gedaan. Maar wat eigenlijk altijd weer terugkwam was mijn interesse voor huizen en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb altijd al een rijke gevoelsbeleving gehad bij het bezig zijn met de dingen om ons heen.

Ik ben iemand die gemakkelijk rommel kan maken (creatief), maar ook heel goed structuur kan aanbrengen. Bij mij zag je de rommel niet, omdat ik zo goed kan organiseren. Maar als ik echt keek naar wat ik allemaal bewaarde, dan was dat best veel. Ik heb destijds echt gekozen om schoon schip te maken. Wat mij dat opleverde was ruimte, letterlijk maar vooral ook figuurlijk.

Inmiddels heb ik een opleiding tot ‘Professional Organizer’ en ‘Lifecoach’ afgerond.
Structuren zien en aanbrengen gaat als vanzelf bij mij. Maar omdat ik naast het praktische ook graag de diepte in ga, heb ik mij extra op het coachen toegelegd.

Voor mijn werk als opruimcoach laat ik mij INSPIREREN door de basisprincipes van Feng Shui, de elementen, energiewerk, de symboliek van je huis. Ook maak ik veel gebruik van de opruimtechnieken van Marie Kondo.

Wat ik belangrijk vind bij het opruimen is dat je voelt dat het nu ook al oké is. Er kan om allerlei verschillende redenen rommel in je leven ontstaan. En daar is niets mis mee.
Het mooie aan rommel is dat het vaak een verlangen oproept naar helderheid en focus. En dat is wat opruimen je kan brengen. Via het opruimen van je spullen krijg je WEER ZICHT op wat jij belangrijk vindt.

Ik hoop dat ik met ‘Je huis als thuis’ nog veel mensen de magie van hun huis mag laten zien en ervaren.

Opruimcoach Groningen Wietske Kraak