Voor & na

Soms blijven er weinig spullen in de kast over. Omdat ze naar een andere plek in huis verhuizen of omdat je erachter komt dat je het niet langer gebruikt.

Een andere kast functioneert al prima met zijn inhoud, en daar verandert visueel ook niet zoveel aan. Wat wel verandert is dat zijn functie weer opnieuw verduidelijkt wordt, zodat er geen andere spullen (die er niet in thuis horen) in verdwijnen.

Deze kast was al heel goed geordend. Hier hebben we vooral gekeken naar wat past nog bij haar en wat niet. Door stuk voor stuk langs je kleding te gaan krijg je een heel goed gevoel over waar je naar toe bent gegroeid met je kledingsmaak.

Want je draagt waarschijnlijk ook niet meer wat je als puber leuk vond. En toch als volwassenen houden we vaak de kleding vast die in onze kast ligt, terwijl we zelf allang verder gegroeid zijn.

Het resultaat van deze opruimsessie was een veel meer vrouwelijke garderobe. Zowel in de casual- als de zakelijke kleding. Dat is prachtig om te zien, als het zich zo zichtbaar focust. Ze heeft letterlijk maar ook figuurlijk op deze manier meer ruimte gegeven aan haar vrouwelijke kant.

Deze kast zat vol met ‘leuk, maar…’ kleding.

Leuk jasje, maar ik kan het niet combineren. Dit jurkje is voor blote benen, maar staat dat wel?
Dit vind ik prachtig, alleen het past niet meer zo goed. Bij deze is een knoopje kapot.

Over alle kledingstukken is een beslissing genomen. Wat tot gevolg heeft gehad dat de kastdeur inmiddels met een ‘JA’ geopend wordt.

Van ‘zet-daar-maar-in-kast’ naar weer een overzichtelijke bergruimte.